FORESTINA - Dusíkaté vápno

Využívá se především k desinfekci půdy zvláště proti houbovým chorobám, zároveň obohacuje půdu o dusík a draslík. Při správné aplikaci výrazně omezí i háďátko zhoubné, ničí semena plevelů i vajíčka slimáků.

Množství: 1 Kg a 2.5 Kg


  • 76,03 Kč 155,37 Kč od 76,03 Kč bez DPH
  • Zvolte variantu (12 ks) Skladem (12 ks) Skladem
92 Kč 188 Kč od 92 Kč
  • Hmotnost
Kategorie: Minerální hnojiva
 

Hnojivo dodává do půdy dusík, vápník a dezinfikuje půdu, ničí plevele. Zabraňuje nádorovitosti košťálové zeleniny.

Výhody použití dusíkatého vápna: snižuje výskyt plevelů, likviduje napadení pozemku slimáky, likviduje původce houbových chorob, zvyšuje dostupnost vápníku pro rostliny, přirozenou úrodnost půdy, hnojivo se bezezbytku rozkládá a nezanechává žádná rezidua. Semena vyséváme 3 - 4 týdny po aplikaci.

Aby byla dezinfekce účinná, zapraví se do vlhké teplé země a na dva týdny se překryje fólií. Dávka 40 - 100g/1 m2                                                                                                                                                            Hnojení vzešlých kultur provádíme do řádků mezi rostliny, které musí být suché. Při aplikaci hnojiva do kompostu posypeme každou vrstvu o výšce cca 25 cm.

Dávkování:

Zelí bílé a červené, kapusta, květák, pekingské zelí: 30 - 100 g / m2 nebo 30 - 40 g / m2

Růžičková kapusta, kedluben: 30 - 60 g / m2

Salát hlávkový a ledový: 30 - 50 g / m2

Polníček, mrkev, okurek, špenát, ředkev, ředkvička: 30 - 50 g / m2

Hrách, fazole: 20 - 30 g / m2

Chřest: 40 - 50 g / m2

Fenykl řapíkatý: 30 - 40 g / m2

Pór, cibule ze sazečky: 30 - 50 g / m2

Celer, rajčata: 40 - 100 g / m2

Brambory: 30 - 50 g / m2

Rebarbora: 40 - 80 g / m2 (v předjaří před vyrašením)

Jahody: 30 nebo 30 - 50 g / m2

Bobuloviny, ovocné stromy, okrasné dřeviny: 30 - 50 g / m2

Obnova trávníků: 40 - 50 g / m2

Konifery, živé ploty: 30 - 40 g / m2

Kompostování: 100 g / m2 (posypat každou vrstvu odpadů o výšce cca 20 - 25 cm)

 

Složení: N - 19%, CaO 55%

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.