HRÁCH OSKAR - velmi raný 50 g

Velmi raná odrůda hrachu zahradního - série NEJ


  • 14,78 Kč bez DPH
  • Objednáno
17 Kč
Kategorie: Zelenina
Hmotnost: 0.06 kg
 

Odrůda: OSKAR

Velmi raná odrůda hrachu zahradního, vynikající pro samozásobení. Porost dosahuje výšky 60 - 80 cm, rostliny jsou silné, bohatě olistěné, se světle zelenými listy. Lusk je dlouhý asi 10 cm, ostře ukončený, prohnutý, s 10 - 12 zrny v lusku. Zrno je velké, tmavě zelené, HTS 220 g. Je vhodný pro zahrádkáře (má dlouhé lusky a velké zrno) i pro velkopěstitele (kvalitní surovina pro mrazírny i konzervárny). V sortimentu firmy SEMO je nahraditelný odrůdou JUNOS, s níž je srovnatelný v ranosti i kvalitě zrna, odlišuje se od ní barvou listu a habitem rostlin. Dosahuje nadprůměrné výnosy zeleného zrna.

Popis:
Hrách zahradní je nenáročný na půdu, nejlépe se mu daří v lehkých hlinitých půdách. Řadíme jej do 2. - 3. tratě po okopaninách, zeleninách a obilovinách. Půdu přihnojujeme podle potřeby fosforečnými a draselnými hnojivy. Výsev hrachu provádíme brzy na jaře, nejlépe v druhé polovině března až začátkem dubna. Vyséváme na připravený pozemek do řádků vzdálených 15 - 30 cm, po jednotlivých zrnech 4 -6 cm od sebe. Seje se 1.000.000 klíčivých semen na hektar. Spotřeba osiva je 200 - 250 gramů na 10 m2. Sejeme do hloubky 5 - 7 cm. Po vzejití udržujeme porost v bezplevelném stavu. Ze škůdců hrachu je nejvýznamnější mšice - kyjatka hrachová. Sklizeň zeleného hrášku probíhá zhruba od poloviny června až do poloviny července podle ranosti vysetých odrůd. Abychom dosáhli prodloužení sklizně, je vhodné vysévat několik odrůd s odlišnou vegetační dobou. Zvlášť vhodné je využití velmi raných velkozrnných odrůd JUNOS, OSKAR v kombinaci s ranými odrůdami HAVEL, VLADAN a pozdní velkozrnnou odrůdou RADIM. Tím si prodloužíme sklizeň až na 4 týdny.
Máme-li k dispozici pouze jednu odrůdu, můžeme použít postupného výsevu v termínech přibližně po 1- 2 týdnech.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.