Z důvodu ochrany personálu výdejních míst i přepravců jsme nuceni dočasně OMEZIT MOŽNOST PLATBY DOBÍRKOU.
Pro více informací nás, prosím, kontaktujte. Děkujeme za pochopení.

Sadbové brambory - Colette

Velmi raná, konzumní salátová brambora s výtečnou chutí a dlouhou skladovatelností dlouze oválných hlíz.


  • 100 Kč bez DPH
  • Vyprodáno
115 Kč
  • Hmotnost
Kategorie: Velmi rané brambory
 

Colette je velmi raná konzumní odrůda varného typu BA. Vyniká dlouze oválnými vyrovnanými hlízami s hladkou slupkou, mělkými očky a žlutou barvou dužniny. Netmavne zasyrova ani po uvaření. Vzhledem k dlouhému období vegetačního klidu se pyšní vysokou konzumní hodnotou až do pozdního jara.

Doporučujeme narašení hlíz před výsadbou, brzké sázení, avšak do vyhřáté půdy. Volíme včasnou závlahu, vzhledem k ranému nasazování hlíz. Harmonické hnojení. Postřiky porostů proti plísni bramborové v nati a na hlízách a hnědé skvrnitosti listů (Alternaria sol.) jsou nutné zejména v případě určení na výrobu pozdního salátového
konzumu.

První postřiky kontaktními fungicidy krátce před nebo po zapojení řádků event. podle signalizace nebezpečí plísně bramborové. Při vysokém tlaku plísně lze použít i systemické prostředky. Plísni na hlízách lze zamezit především plánovitým zničením nati.

Pečlivé okamžité osušení hlíz chladným nočním vzduchem zabraňuje infekci hlíz různými skládkovými patogeny a podstatně přispívá k udržení zdravotního stavu a skladovatelnosti. Brambory nesmí být ponechány na slunci, nebo přes noc bez větrání. Je třeba respektovat hojivý proces u poraněných hlíz (při teplotě 18 °C je třeba 14 dní, při 12 °C až 30 dní, pod 10 °C prakticky nedochází k žádnému hojení). Následuje kontinuální snižování teploty skladování u konzumních hlíz kolem 5 °C, u sadby na 2-4 °C.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.