Sazenice jahod - Mara de Bois 10 ks

  • 1 z 2

Francouzská odrůda velmi dobré chuti, střední plody, velmi aromatické, nejlepší převislá odrůda. K dispozici během března.


  • 130,43 Kč bez DPH
  • Na objednávku
150 Kč
Kategorie: Sazenice jahod
Položka byla vyprodána...
 

Na jaře začíná kvést zároveň s nejranějšími odrůdami. Pokud ji pěstujeme v nádobě, lze rychlit uložením do skleníku či fóliovníku. V samozavlažovacích truhlících jsme měli mnohem větší úrodu než na záhoně. Při pěstování na záhoně se nám moc neosvědčila - malá úroda a napadení plísní šedou.

Tato odrůda je ze sortimentu převislých odrůd je nejlepší. Na houbovou chorobu Bílou skvrnitost listů je středně náchylná. Je středně náchylná k Fytoftoře kořenového krčku. Tato odrůda patří mezi "převislé", protože mladé rostlinky jsou schopny plodit na dlouhých šlahounech, které visí ze závěsného květináče.

Frigo sadba se v poslední době stává velmi oblíbenou a pro jarní výsadbu také nejvhodnější. Časná jarní výsadba se velmi dobře ujímá, sazenice jsou vyzrálé a s vysokým obsahem zásobních látek. Sazenice pro jarní výsadbu se sklízí na podzim a po odstranění listů jsou uloženy do chladících boxů. Do doby expedice se chladí při teplotě -1°C až do  doby expedice, tj. březen - květen. Výsadba je možná kdykoliv, avšak čím dříve na jaře tím lépe.

Sazenice namočíme na hodinu do vody a kořeny zkrátíme cca o 1/4. Po výsadbě doporučujeme důkladně zalít a nakrýt bílou netkanou textílií. Ta chrání sazenice proti nepřízni počasí, půda tak rychle nevysychá, je pod ní tepleji a výsadba má rychlejší přírůstky. Každá sazenice potřebuje kolem sebe prostor 25 - 30cm. Jamka pro výsadbu by měla být hluboká 10 - 15 cm a srdíčko NESMÍ být utopené pod zeminou.

Frigo sazenice nejsou zrovna krásky , avšak až je zasadíte, rostliny rychle obrazí. Úroda prvním rokem nebude nijak velká, je nutno s tím počítat, ale dalším rokem budou již plně zakořenělé a úroda bude bohatá.

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.