Bazalka pravá - Lettuce Leaf

Odrůda bazalky s velkými, silně bublinkatými listy s výrazným charakteristickým kořeněným aroma, méně sladké než u jiných odrůd. Vytváří keříčky vysoké 40 - 50 cm. Pro zvýšení produkce listů vyštipujeme začínající květy. Lze použít do truhlíků. Jelikož se jedná o teplomilnou rostlinu, do venkovního prostředí lze přesadit během května. Lístky se sbírají průběžně, podle vzrůstu. Má ráda teplejší podnebí a hlinitopísčité půdy. Je obzvláště vhodná do salátů, těstovin, balení ryb, kuřecího, skopového a mletého masa.


  • 9,57 Kč bez DPH
  • (9 ks) Skladem
11 Kč
Kategorie: Osiva a sadba
 
  1. Bazalka je na pěstování nepříliš náročná. Vyžaduje teplé, slunné a závětrné místo.
  2. Lze ji pěstovat jak na zahrádce, tak v truhlíku, květináči či jiné nádobě.
  3. Nejlépe se jí daří při teplotě nad 10 °C a při alespoň 5 hodinách přímého slunečního svitu. Co se týče půdy, měla by být kyprá a bohatá na živiny.
  4. Semínka se sadí nejlépe v březnu či dubnu do nádob naplněných organickým kompostem, který by měl být smíchaný s perlitem.
  5. Semínka se nesmí sadit moc hustě, jinak rostlina nevyroste. Do kompostu se jenom zlehka přitlačí a při dodržování pravidelného zavlažování se již po třech týdnech začnou objevovat drobné rostlinky.
  6. Na zahradu se bazalka přesazuje na konci května, klidně i později. Rostlina totiž nesnáší mráz, proto je důležité zvolit vhodnou dobu vysázení, kdy již nehrozí přízemní mrazíky.
  7. Půda by měla mít dostatek živin, na které je bazalka velmi náročná.
  8. Bazalka ovšem nesmí vyschnout, je třeba proto dbát na správnou frekvenci zalévání. To se doporučuje ráno a večer a neměly by se při něm pokropit listy.
  9. Jakmile se na bazalce objeví lístky a výhonky, lze je začít sbírat. Hlavní sklizeň začíná, až se na rostlince objeví květy. To se děje v průběhu června a pokud při sběru nebude rostlinka porušena, vykvete ještě v září.
  10. Pokud bazalka roste doma v květináči na okně, je možný celoroční sběr úrody.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.